Sid ude i læg

28 april 2022 Lotte Hindsberg

advertorial

Veranda eller overdækket terrasse, kært barn har mange navne. Uanset om det hedder det ene eller andet har en veranda mange fordele. Især i et land som Danmark, hvor vejret ofte byder på regn og blæst. Ved at have en veranda eller overdækket terrasse kan du sidde i læ. Både for regn og blæst og du kan sidde og nyde vejret om foråret eller efteråret. 

For nemt at komme ud på din veranda skal du have en verandadør eller dobbelt verandadøre. Det sidste giver samtidig mere lys ind i din bolig. Du kan se flere eksempler hos klarvinduer.no.

døre

Udskiftning af døre er lig med bedre isolering

At få udskiftet sine døre, herunder ens verandadøre har den fordel, at din bolig alt andet lige bliver bedre isoleret. Især hvis de nuværende er af ældre dato. Jo bedre din bolig er isoleret, jo mere vil du spare på din varmeregning. Derfor kan du med fordel få udskiftet dine døre, herunder dine verandadøre. 

Når du har fået udskiftet dine døre og din bolig er blevet bedre isoleret er det vigtigt at du husker at udlufte din bolig. Ulempen ved en godt isoleret bolig er at det er svære for luften at blive udskiftet og bliver luften ikke udskiftet kommer der fugt og efterfølgende skimmelsvamp. Skimmelsvamp kan give astma, hovedpine og andre luftvejssyddomme.

Det betyder at du skal huske at lufte ud. Mindst to gange om dagen i 5-20 min. Og det er ikke nok at du bare åbner et vindue eller to. Der skal være gennemtræk og du skal huske at holde dørene op til soveværelserne og badeværelserne, så luften der kan blive udskiftet efter natten.

Er du i tvivl kan du med fordel få råd og vejledning af din tømrer eller der hvor du har planlagt at købe dine nye døre. Din tømrer har den nødvendig erfaring til at råde og vejlede.

Flere Nyheder