Hjælp din misbrugsramte pårørende i alkoholbehandling

02 juni 2020 Astrid Pedersen

Er der en person i din nære omgangskreds eller familie som du har under mistanke for at være på vej ud i – eller måske endda allerede befinder sig i – et misbrug af alkohol? Så bør du faktisk reagere med det samme.

Jo før din misbrugsramte pårørende kommer i behandling, des bedre. Det nytter intet at vente på at tingene udbedrer sig. Et misbrug går ikke over af sig selv, men vil tvært imod typisk eskalere indtil det når et afgørende punkt, hvor det faktisk er for sent at stille noget op. Derfor bør du smede mens jernet er varmt – og gerne indvi andre tætte venner og familiemedlemmer i dine tanker.

Hvordan får jeg overtalt en alkoholiker til at gå i behandling?

Det kan være rigtig svært at håndtere en misbruger. En stor del af afhængighedens anatomi indebærer selvfornægtelse og en mangel på erkendelse af problemets omfang. Din alkoholiserede ven eller slægtning vil sandsynligvis hårdnakket benægte at der overhovedet skulle være et problem, og at det under alle omstændigheder ikke er noget han eller hun ikke selv kan styre.

Hvis du kun gør en halvhjertet indsats i denne sammenhæng risikerer du at blive mødt med vrede og afvisning. Og samtidig vil det blive endnu sværere at overbevise den misbrugsramte om at et ophold på et misbrugscenter er det bedste for ham eller hende.

I stedet bør du gøre dit forarbejde grundigt. Du kan med fordel kontakte et af landets mange misbrugscentre og bede om hjælp til den svære konfrontation. Her kan du få den nødvendige støtte og opbakning fra erfarne og kompetente misbrugskonsulenter, som kan fortælle dig hvorledes du arrangerer det der kaldes en intervention. Og så kan du booke din misbrugsramte pårørende ind på misbrugscentret ved samme lejlighed.

Læs mere, og kontakt en misbrugskonsulent, via hjemmesiden https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/

 

Flere Nyheder