Er det bedst at købe eller leje en gaffeltruck

08 september 2020 Silje Hansen

En gaffeltruck kan være nødvendig og en stor hjælp i en lagerhal, eller hvis du skal have flyttet rundt på gods både indenfor og udenfor. Det sparer dig for en masse kræfter og tid, når du skal pålæsse og aflæsse en lastbil eller generelt sætte paller op i et system. 

Hvis du står og skal have en ny gaffeltruck til virksomheden, melder der ofte det spørgsmål frem, om man skal købe eller leje sin næste gaffeltruck. Det har vi forsøgt at finde frem til ved at opstille de forskellige fordele og ulemper der er ved at købe og leje en gaffeltruck. Det gør det måske nemmere for dig at tage en beslutning ud fra, hvad dit aktuelle behov er samt, hvor du mener dine penge er bedst givet ud. 

Fordelene ved at købe en gaffeltruck

Som udgangspunkt har det altid været en fordel for en virksomhed at kunne købe sine maskiner kontant. Dermed er det betalt og vil med tiden tjene pengene ind igen, når man sammenligner det med, hvad det koster at leje. Det vil dermed være et aktiv for virksomheden, som med årene stadig vil være penge værd. Ligesom med biler vil gaffeltrucks med årene miste værdi, da de bliver forældet ved at der kommer nye gaffeltrucks på markedet.

Fordelene ved at leje en gaffeltruck

Der er ligeledes flere fordele ved at leje frem for at eje en gaffeltruck. Det frigiver en stor del af likviditeten i virksomhed til at investere i andet. Det giver også en større fleksibilitet i ens maskinpark, da man bare kan op- og nedjustere alt efter, hvad der er behov for i virksomheden.

Derudover har du én fast omkostning om måneden til gaffeltrucks, så der ikke kommer uforudsete regninger.

Hos protruck.dk kan du finde et stort udvalg, som du kan vælge at købe eller leje

Flere Nyheder